Το 1922 η Μικρασιατική Καταστροφή οδηγεί τον Παύλο Παυλίδη στην Άθηνα. Από νεαρή ηλικία ο Παύλος Παυλίδης αξιοποίησε την αγάπη του για την ζαχαροπλαστική και την επιχειρηματικότητά του. Για αρκετά χρόνια έφτιαχνε χειροποίητο παστέλι, αμυγδαλωτά και παγωτό καϊμάκι, πουλώντας τα ως πλανώδιος.
Το 1946 ανοίγει το πρώτο ζαχαροπλαστείο του στην οδό Βλαχάκη 53, όπου και κατασκεύαζε τα καλύτερα γλυκά και παγωτά της Αθήνας. Έπειτα το 1957 ανοίγει το δεύτερο ζαχαροπλαστείο του στην οδό Κατεχάκη 59, με μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής γλυκών.
Ο υιός Παυλίδης μεγαλωμένος δίπλα στον πατέρα του συνεχίζει την ιστορία του διατηρώντας όλες τις συνταγές του αναλλοίωτες με τα αγνότερα υλικά της αγοράς. Το 1984 ο Στέλιος Παυλίδης επεκτείνει την επιχειρήση, δημιουργώντας μια μικρή μονάδα σοκολατοποιείας.
Πλέον η επιχείρηση μας «Παυλίδη Παυλίνα CHOCOLATERIE» δραστηριοποιείται μέχρι και σήμερα στην εγχώρια αγορά με σκοπό την παραγωγή και διακίνηση ειδών ζαχαροπλαστικής.
“Γεύση, Ποιότητα, Παραδοσιακός Τρόπος Κατασκευής, Αγνά Υλικά:
Οι αξίες που χαρακτηρίζουν τα γλυκά Παυλίδης.”